Autor: Kaubandus.ee • 9. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DPD saadetiste maht kasvas kolmandiku

Kuller- ja logistikaettevõtetele on jõulupühade eelne aeg aasta kiireimaks tööajaks ning sellel aastal tõusis DPD sorteerimisdepood läbivate pakkide maht tavanädalaga võrreldes 32 protsendi võrra.
DPD ladu

DPD Eesti müügi- ja turundusjuht Janek Kivimurd märkis, et kuigi depood läbivate saadetiste arv oli tõesti ligi kolmandiku võrra suurem ning pakiautomaatidesse ja teistesse Pickup punktidesse jõudvate pakkide arv lausa kahekordne, siis oldi selleks juba pikalt ette valmistatud ning aasta tippaeg möödus DPD jaoks plaanipäraselt.

„Alustasime ettevalmistustega juba varakult: palkasime lisatööjõudu, tihendasime graafikuid ning lisasime kaubikuid. Ka pakisaatjad ise on üha teadlikumad ning oskavad paremini hinnata, kuidas ja kuhu oma pakke saata, et ebavajalikke viivitusi ei tekiks,“ selgitas Kivimurd.

Kui tavapäraselt tegutseb DPD sõidukipargis igapäevaselt kokku 230 masinat, siis pühadeajal lisandus neile veel 25 kaubikut. Lisatööjõudu palgati nii pakkide kohaletoimetamiseks kui ka sorteerimiseks.

„Saadetiste arv kasvab muidugi jõulude ajal alati, aga eriti hea meel on selle üle, et meil õnnestus ka sellel aastal vältida n-ö pakiummikuid. Eriti seepärast, et DPD laiendas möödunud aastal oma võrgustikku päris korralikult,“ lisas Kivimurd. „Paigutasime üle Eesti juurde 50 uut pakiautomaati, mis tõstsid meie mahte korralikult.“

„Ilmselgelt pole Eestis pakiautomaatide turg veel küllastunud, sest meie pakiautomaadid võeti väga kiiresti kasutusele nii kohtades, kus enne selline võimalus üldse puudus, kui ka kohtades, kus mõne konkurendi pakiautomaat juba eelnevalt olemas oli,“ selgitas ta.

Uuringute järgi kasutavad Eesti elanikud teiste teenustega võrreldes kõige rohkem just pakiautomaate (80% küsitletutest), Läti elanikud eelistavad praegu veel tellida esmalt pakke koduaadressile ning seejärel pakiautomaati (41% küsitletutest) ning leedulastest tellib oma saadetised pakiautomaati ligi kolmandik e-ostlejatest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757