Autor: Kaubandus.ee • 25. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Humanlink sai uue omaniku

Soome juhtiv posti- ja logistikavaldkonna ettevõte Posti grupp sõlmis täna, 25. jaanuaril ostutehingu, millega omandatakse siselogistika ettevõtted Transval grupp ja Humanlink Baltic. Nii Transval grupp kui ka Humanlink Baltic jätkavad tegevust iseseisvate ettevõtetena.
Foto: Humanlink

”Tänu uuele omanikule saame Eestis ja Lätis pakkuda siselogistika teenuseid lisaks kaubandusele ka teistele valdkondadele alates tervishoiust kuni tööstusettevõtete ja e-kaubanduseni. Plaanime alustada täiendavate logistikateenuste osutamist,“ ütles ütles Humanlinki Balti äride juht Toomas Sabsay.

Transval grupi aktsiakapitali ostmisega kujuneb Posti grupist üks olulisemaid logistika allhankelahenduste pakkujaid Soomes. Transvali käive oli 2017. aastal umbes 148 miljonit eurot. Ettevõttes töötab 3500 logistikaspetsialisti. Tehingu alusel jätkab Transval tegevust iseseisva ettevõttena, moodustades osa Posti grupi kontsernist.

Kaupluste siselogistika teenuseid osutav Humanlink Baltic annab Soomes tööd üle 400-le ja Baltimaades ligikaudu 300 töötajale. Humanlink jätkab tegevust iseseisva ettevõttena. Tehing ei mõjuta personali ega klientidele teenuste osutamist.

Posti grupp on Soome suurim posti- ja logistikavaldkonna teenuseid osutav ettevõte. 2017. aastal oli Posti käive üle 1,64 miljardi euro ja ettevõttes töötas ligikaudu 20 000 töötajat. Baltimaades tegutseb Posti grupp nimega Itella. Posti grupp tegutseb 11 riigis.

Ostutehingust anti esimest korda teada 2018. aasta septembris. Tarbijakaitse- ja konkurentsiamet kiitis ettevõtte ostmise heaks 17. jaanuaril 2019.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757