Autor: Maarit Eerme • 24. aprill 2019

Toidukaubanduse trendid

Rimi Eesti turundus- ja kommunikatsioonijuht Andrija Arro rääkis Äripäeva raadio hommikuprogrammis trendidest toidukauplustes.
Nautica Rimi puuviljalett
Foto: Raul Mee

Arro sõnul nad suurt alkoholi müügilangust ei ennusta, kui alkohol saab kauplustes seina või riiuli taha paigutatud. „Suurem müügilangus tuli peale aktsiiside tõusu. Teise etapina alkoholi nähtavuse piiramine loodetavasti suuremat müügilangust kaasa ei too,“ ütles Arro ning lisas, et seal kus nad on selle ära teinud, siis sealt drastilisi langusi ei näe.

Trendide poole pealt tõi Arro välja, et tarbijad on muutunud terviseteadlikumaks. „Me näeme oma müükides selgelt puu- ja köögiviljade müügikasvu. Kindlasti näeme lähiajal ka natuke erilisemate toodete müügikasvu – laktoosi-, gluteenivabad, mitmesugused tervis- ja sporditooted,“ ütles ta. Rimi kauplustes on kasvanud ka kodumaiste puu- ja juurviljade osakaal kogusortimendis ning kodumaised tootjad suudavad pakkuda neile vajalikke koguseid.

Arro sõnul on jõudsalt kasvanud ka mitmesuguste alkoholivabade toodete müük. „Kui need on kampaanias, siis nende toodete müügid tõusevad mitmekordseks.“

40% Rimi klientidest kasutavad iseteeninduskassasid ning tarbijad on suutnud selle omaks võtta. „Mida rohkem me neid laiendame, seda rohkem kasutust ka leiavad.“ Arro loodab, et tulevikus on järkuvalt ka teenindajaga kassad olemas.

Andrija Arro rõõmustas kõiki e-poe fänne sellega, et peagi tulevad ka nemad enda e-poega välja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700