Autor: Logistikauudised.ee • 20. juuni 2019

Cleveron alustas koostööd Ladina-Ameerika jaemüügigigandiga

Pakirobotite tootja Cleveron alustas koostööd Tšiilis baseeruva Falabella Retailiga. Kaubamajade kett kuulub Falabella Gruppi, mis on suuruselt kolmas ettevõtte kogu Ladina-Ameerikas. Falabella Retail kasutab pakirobotit Cleveron 402, mille kaudu antakse veebipoest tellitud ostud klientidele kätte otse kaupluses.

Cleveroni juhi Arno Küti sõnul on Ladina-Ameerika neile veel avastamata turg. „Falabella soovib kasvada Ladina-Ameerika juhtivaimaks online ja offline jaemüügiplatvormiks ning kahtlemata on ta Cleveroni jaoks hea partner uues maailmajaos äri alustamiseks.“

Falabella on juba neljas ettevõte, kes viimaste nädalate jooksul Cleveroni klientide hulka lisanud. Mais teatati tegevuse alustamisest Uus-Meremaal, samuti said Cleveroni pakirobotid püsti Tšehhis ja Norras. „Oleme laiendamas oma tegevust eri riikides ning ka maailmajagudes. Peagi saame ehk tõsimeeli öelda, et Viljandi robotid on vallutanud kogu maailma,“ kommenteeris Kütt.

Falabella võttis kasutusele pakiroboti Cleveron 402, mis paigaldati Los Dominicose ostukeskusesse Tšiili pealinnas Santiagos. Poeketi kliendid saavad teha oma ostud veebipoes, tellida pakid kauplusesse ja need siis poes asuvast pakirobotist ise tellimuse koodiga välja võtta. Cleveron 402, mida saab paigaldada ka seina sisse nii, et nähtavale jääb ainult kasutajakonsool, kasutab veebiostude üleandmiseks poodides ka maailmakuulus moekaupade müüja Zara.

1889. aastal asutatud Falabella Grupp tegutseb seitsmes Ladina-Ameerika riigis, 2018. aasta kogukäive oli 13,3 miljardit dollarit. Grupi eesmärgiks on saada regiooni suurimaks e-kaubandusettevõtteks. Online-ostude arv kasvab aastas 70% ning viimase 12 kuu veebiostud ületasid 823 miljonit USD. Tšiilis, Peruus, Kolumbias ja Argentiinas tegutsev Falabella Retail on Ladina-Ameerika suurim jaemüügiplatvorm, millel on regioonis rohkem kui 100 kaubamaja.

Viljandis tegutsev Cleveronil on kliente 18 riigis, nii Põhja- ja Lõuna-Ameerikas, Euroopas kui ka Uus-Meremaal. Eesti Aasta Ettevõtteks 2018 kuulutatud pakirobotite tootja avab sügisest ka oma kooli, Cleveroni Akadeemias hakatakse koostöös Mainoriga koolitama robootikatarkvara arendajaid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757