Autor: Maarit Eerme • 8. august 2019

Maxima Grupp võtab 52 miljonit eurot laenu

Leedu kauplusekett Maxima ja Põhjamaade Investeerimispank (NIB) on sõlminud 10-aastase lepingu 52 miljoni euro suuruseks laenuks. Jaekett plaanib raha kasutada Baltikumi kaupluste keskkonnasõbralikumaks muutmiseks.
Foto: Andras Kralla

„Selle 10-aastase laenulepingu näol on tegemist Maxima Grupi ettevõtete pühendumusega investeerida rohelise tehnoloogia lahendustesse,“ kommenteeris Maxima Grupi kommunikatsioonijuht Monika Stonkute. Ta lisas, et tegemist on märgilise sammuga nii keskkonnasäästu kui ka majanduslikke kaalutlusi silmas pidades.

Investeering suunatakse Maxima jaeketi värskelt avatud ja renoveeritud kaupluste energiatõhususe suurendamisesse Baltikumis. Uuendatakse kaupluste jahutussüsteeme ja –tehnoloogiaid, paigaldatakse energiasäästlikud valguslahendused ja ehitatakse päikeseelektrijaamad. Stonkute ütles, et konkreetsed kauplused, kuhu uusi tehnoloogiaid paigaldatakse, valitakse lähtuvalt sellest, kus õnnestub saavutada kõige kõrgem energiasäästu tase.

Maxima Grupi finantsjuht Vitalij Rakovski sõnul on üks ettevõtte strateegia toimida tõhusalt ja jätkusuutlikul viisil ning seetõttu soovivad nad oma ettevõtte tegevuse ulatust arvestades hakata rohkem kasutama keskkonnasõbralikke lahendusi.

Kestlikkusele suunatud investeering tugineb pikaajalisele finantseerimisele, lisaks otsib Maxima Grupė võimalusi mitmekesistada oma ettevõtete kasutatavaid rahastamisallikaid. „Põhjamaade Investeerimispanga (NIB) poolne laenuotsus on seega ühtlasi ka tunnustus rahvusvaheliste finantsinstitutsioonide usaldusest Maxima Grupė ettevõtete vastu,“ ütles Stonkute lõpetuseks.

52 miljonit eurot investeeritakse järgmise kolme aasta jooksul. Maxima ootab, et aastane energiatarbimine väheneb 40 GWh võrra ning rekonstrueeritud objektidel säästetakse enam kui 30 protsenti aastas tarbitavast energiast. Päikesepaneelide paigaldamine toodab aastas hinnanguliselt 13 GWh taastuvenergiat, vähendades väliste energiaallikate kasutamist Maxima töös.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757