Autor: Kaubandus.ee • 8. august 2019

Soome turistide arv on viimaste aastate väikseim

Teises kvartalis jätkus veel Soome turistide arvu vähenemine, selgub keskpanga statistikast.
Soome turistid Tallinnas Mere pst.
Foto: Raul Mee

Kui teises kvartalis väisas Eestit 1,7 miljonit välisturisti, ehk 2 protsenti vähem kui mullu, siis neist kolmandikuni küündinud Soome turistide arv langes aastaga 9 protsenti, teatas Eesti Pank.

Tõusu näitas teiste Euroopa Liidu elanike reiside arv (4 protsenti) ning Leedust ja Taanist tuli külastajaid lausa 15 protsenti rohkem kui aasta varem. Venemaa elanikud külastasid Eestit teises kvartalis üle 200 000 korra, ent mullusega võrreldes 3 protsenti vähem.

Hinnanguliselt kulutasid välisturistid Eestis teises kvartalis 420 miljonit eurot. Mitmepäevakülastusi tehti 3 protsenti rohkem kui aasta eest ning keskmiselt kestsid need 3 ööd. Ühepäevareise oli kõigist külastustest 45 protsenti.

Eesti elanikud külastasid samal ajal välisriike ligi 950 000 korral ehk sama palju kui eelmisel aastal. Reisid Euroopa Liitu vähenesid 3 protsenti. Märkimisväärselt harvenesid reisid Ungarisse ja Poola, seevastu Suurbritanniat ja Türgit külastati rohkem kui mullu. Reisid SRÜ riikidesse kasvasid 9 protsenti, kusjuures Ukrainat külastati poole rohkem kui eelmisel aastal.

Eesti turistid kulutasid teises kvartalis välismaal hinnanguliselt kokku 300 miljonit eurot. Mitmepäevareis kestis keskmiselt 4 ööd. Ühepäevakülastusi oli külastuste üldarvust 14 protsenti ning nende arv vähenes 3 protsenti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700