Autor: Priit Pokk • 27. august 2019

Danskest tuntud Tõnu Vanajuur läks automüügifirma juhatusse

Eelmisel kevadel Danske pangast lahkunud panga endine Baltikumi ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur asus automüügiettevõtte Amserv Grupi AS finantsjuhiks ning juhatuse liikmeks.
Tõnu Vanajuur
Foto: Eiko Kink

„Ma olen 23 aastat töötanud panganduses ja 15 aastat sellest Danskes. Ma arvan, et kui 43aastasena tahta veel midagi muud elus proovida, siis seda kümne aasta pärast enam ei teeks. Mind ootavad uued väljakutsed väljaspool pangandust,“ ütles Vanajuur eelmisel kevadel Äripäevale.

Vanajuur oli muu hulgas Danske panga Eesti filiaali ettevõtte panganduse direktor ja panga välisklientide osakonna juht ajal, mil Danskes pesti raha.

Amserv Grupi kontsern koondab autode müügi ja teenindusega tegelevaid ettevõtteid Eestis ja Lätis. Emaettevõtte põhitegevusalaks on tütar- ja sidusettevõtete aktsiate hoidmine ning kontserni juhtimine. Kontserni ettevõtted tegelevad Toyota, Lexuse, Opeli, Hyundai ja Peugeot automarkide müügi ja hooldusega ning ka Chevrolet ja Saab automarkide hooldusega.

Kontserni omanikud on Raivo Kütt ja Raivo Aavisto ettevõtete R.R. Varad OÜ, Linksten OÜ ja Brandberg OÜ kaudu. Eelmisel aastal teenis Amserv Grupi AS 157 miljonit eurot müügitulu, ärikasum oli 2,9 miljonit eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070