Autor: Allan Rajavee • 1. oktoober 2019

Kohvikukett Mamo sulges uksed

Kümme aastat tegutsenud ja aastaid kahjumis olnud restoranikett Mamo lõpetas tegevuse.
Mamo kohvikuketi omanik Margit Härma (paremal) tõdes, et sulgemisotsus on eraeluline ja tuleneb soovist lõpetada mitmel rindel tegutsemine.
Foto: Andres Haabu

„Ma ei jaksanud lihtsalt mitmel rindel tegutseda,“ põhjendas omanik Margit Härma restoranide sulgemist. Ta ei soovinud sulgemisotsust pikemalt kommenteerida, kuna detailid puudutaksid eraelulisi küsimusi.

Äripäeva Infopanga andmetel oli Mamo viimati kasumis 2014. aastal, mil teeniti 18 608 eurot ärikasumit. Pärast seda on ärikasum olnud pidevas langustrendis ning mullu teeniti 922 090 eurose müügitulu juures juba 125 776 eurot kahjumit.

Silt Mamo kohviku uksel Liivalaia tänaval.
Foto: LIIS TREIMANN

Seejuures kinnitati eelmise aasta majandusaasta aruandes, et Mamo Food OÜ jätkab toitlustusteenuse pakkumist, kuid tõdeti, et ettevõtte omakapital on langenud alla seadusega lubatud piirmäära. Sestap oli ettevõttel plaanis teha tänavu täiendava osakapitali sissemakse. Vajadust lisakapitali järele tõdeti ka 2017. aasta majandusaasta aruandes.

Mamo andis selle aasta teises kvartalis tööd 43 inimesele. Tänase seisuga on Mamo 71 898 eurot ajatatud maksuvõlga.

Osaühing Mamo Food asutati 2009. aastal eesmärgiga pakkuda klientidele kiiret ja tervislikku toitlustust. Ettevõttele omistati tänavu vastutustundliku ettevõtluse pronksmärgis.

Margit Härma (49) on kogenud toitlustusettevõtja, kes on varem seotud olnud ka tuntud restorani Olde Hansaga oma endise abikaasa Auri Hakomaa kaudu. Alates 2011. aastast oli Härmal valdusfirma Bread and Butter OÜ, mis aga kustutati äriregistrist 2017. aastal.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757