Kaubandus.ee  • 11 oktoober 2019

Üle poole Eesti noortest sööks laboriliha

Traditsioonilisele lihatootmisele on tekkimas konkurent. Üle poole Eesti noortest vanuses 15–34 oleks valmis sööma laboritingimustes kasvatatud liha, selgus Turu-uuringute ASi üleriigilisest uuringust.

Foto: Drew Angerer /AFP

Tänavu märtsis, mais ja augustis läbiviidud küsitlus, millele vastas kokku 3000 Eesti tarbijat, näitas, et kolmandik eestlastest oleks valmis sööma laboris kasvatatud liha. Söömisvalmidus on aga tunduvalt suurem nooremate vastajate hulgas: 54 protsenti 15–34-aastastest vastas, et sööks laboriliha “ilmselt” või “kindlasti”.

“Eesti noored on keskkonnateadlikud ega karda tehnoloogilisi muutusi. Kuna laboriliha on tööstusfarmidest tunduvalt jätkusuutlikum ja eetilisem tootmisviis, siis uus põlvkond võtab selle innovatsiooni ka kiiremini omaks,” sõnas puhta liha arengute ekspert ja Taimse Teisipäeva eestvedaja Kristina Mering.

Laboriliha ehk puhta liha näol on tegu loomarakkudest kasvatud lihaga, mille tootmiseks pole vaja loomi hukata. Laboriliha tehnoloogia on teinud viimaste aastatega arenguhüppe ning hakkab tarbijale kättesaadav olema järgmise aastakümne jooksul.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700