Autor: Kaspar Allik • 30. oktoober 2019

Pro Kapital: T1 tõi rohkem väljakutseid kui ootasime

Eelmise aasta novembri alguses valminud T1 Mall of Tallinn on esitanud rohkem väljakutseid, kui esmalt prognoositi, kirjutab Pro Kapitali tegevjuht Paolo Michelozzi. Ettevõtte kolmanda kvartali käive kerkis enam kui kaks korda, 14,7 miljoni euroni. Kordades süvenes ka puhaskahjum, mis suurenes 2,7 miljoni euroni.
Keskuse arendus on pikaajaline projekt, rõhutab Pro Kapitali juht Paolo Michelozzi.
Foto: Liis Treimann

Ettevõtte teenitud bruto- ja ärikasum ületasid oluliselt mulluse kolmanda kvartali tulemusi, kuid laenumakse viis puhaskasumist 4,5 miljoni suuruse tüki. Kolmanda kvartali rahavoog oli 1,16 miljoni euroga positiivne.

„T1 tulemused on oluliselt mõjutanud kontserni finantstulemusi nii väiksema äri- kui puhastulemi osas ning on avaldanud mõju ka kontserni rahavoogudele. Juhtkond tegeleb aktiivselt sellega, et leida võimalusi T1 Mall of Tallinn finantskulude vähendamiseks,“ ütles Michelozzi.

Samas rõhutab juht, et keskuse arendus ei ole lühiajaline projekt, vaid vastupidi pikaajaline. Külastajate arv liigub Michelozzi sõnul kasvavas joones ning järgnevatel perioodidel oodatakse keskusest müügitulu kasvu.

Kolmandas kvartalis ulatus peamiselt T1 keskusest saadav renditulu 2,3 miljoni euroni. 9 kuu peale on teenitud 7,3 miljonit eurot renditulu. Samas laenuintresside kulu on T1 keskuse omanikfirmale Tallinna Moekombinaat ASile olnud vastavalt 3,4 ning 6,9 miljonit eurot.

Loe pikemalt Pro Kapitali tulemuste kohta Äripäevast.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700