Autor: Kaubandus.ee • 30. oktoober 2019

Selgusid gastronoomiakonkursi Silverspoon finalistid

Sellel aastal tähistab Silverspoon oma viieteistkümnendat aastapäeva. Audiitorfirma PricewatrehouseCoopers Estonia on läbi töötanud ja kokku lugenud gastronoomiakonkursi Silverspoon Awards 2019 kohtunike hääled ning välja selgitanud tänavused finalistid.
Foto: Kalev Lilleorg

„Käimasoleva hooaja punktiarvestus oli eriti suur väljakutse, läbi pidi töötama ja analüüsima 43 000 vastust. Keskmine hinne restoranidele on tõusnud, mis räägib valdkonna ühtlasest ja järjepidevast arengust,“ ütles finalistide avalikustamise üritusel PwC partner ja auditiosakonna juht Lauri Past ning lisas humoorikalt, et mõnel juhul pidi isegi luubi appi võtma, et paremusjärjestus kindlaks teha.

Foto: Kalev Lilleorg

2019. aasta hooaja finalistid selgitati järgnevates kategooriates:

Asian

Chedi

Haku

Villa Thai

Café

Cafe Gianni

Meistri Lyon

Rahva Raamat Resto & Pood

Casual

Gloria Veinikelder

Joyce

Parrot MiniBar

Estonian

Juur

Leib Resto & Aed

Wicca

Family

Georg Ots Spa Restoran

Spargel

Tulivee

Fine Dining

180° by Matthias Diether

Art Priori

Restoran Ö

Gastropub

Frenchy Bistro

Kolm Sibulat

Tartar Köök ja Baar

International

Anno Koduresto & Veininurk

Gianni

Mon Repos Peakoka Korrus

Streetfood

Burger Kitchen Tänavagurmee Viimsi

Oko Resto

Salt

Parim taimetoidu pakkuja

180° by Matthias Diether (Fine Dining)

Kolm Sibulat (Gastropub)

Parrot MiniBar (Casual)

Parim teenindus

180° by Matthias Diether (Fine Dining)

Gianni (International)

Mon Repos Peakoka Korrus (International)

Parim peakokk

Kaido Metsa - Juur (Estonian)

Vladislav Djatšuk - Mon Repos (International)

Alar Aksalu- Georg Ots Spa Restoran (Family)

Foto: Kalev Lilleorg

Silverspooni 2019. aasta hooaja võitjad kuulutatakse välja 16. novembril Lennusadamas toimuval pidulikul auhinnagalal, kus aukülalisena tervitab meid Vabariigi President pr Kersti Kaljulaid.

Silverspoon Awards 2019 korraldavasse meeskonda kuuluvad Joakim Helenius, Andres Peets, Kristel Nõmmik, Kristjan Täht ja Andres Ojasu.

MTÜ Gastronoomia Auhindade Eesti Selts loodi 2004. aastal. Silverspoon on Eesti esimene gastronoomiakonkurss, mille eesmärk on tunnustada, väärtustada ja arendada toidukultuuri Eestis.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757