Autor: Kaubandus.ee • 29. november 2019

Jaekaubandusettevõtete müügitulu stabiilne kasv jätkus

Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli oktoobris 640 miljonit eurot. Eelmise aasta sama kuuga võrreldes suurenes see püsivhindades 4%, teatab statistikaamet.
Foto: Andres Haabu

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 4%. Kõige enam suurenes müügitulu tekstiilitoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes ning muudes spetsialiseeritud kauplustes, kus müüakse peamiselt arvuteid ja nende lisaseadmeid, raamatuid, sporditarbeid, mänge, mänguasju (mõlemas oli kasv 6%).

Toidukaupade kaupluste müügitulu suurenes 5%, mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu 3%.

Septembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu 4%, sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal aga jäi samale tasemele. Jaanuarist oktoobrini 2019 suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta kümne kuuga võrreldes 5%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757