Autor: Kaubandus.ee • 2. detsember 2019

VTA kordustest kinnitas, et Rimi keskköögis listeeriat ei leidu

Üle-eelmisel nädalal tuvastas Rimi rutiinse kontrolli käigus oma keskköögi salatiosakonna töölaualt listeeria leiu. Laborist täna tulnud kordusproovide vastus listeeria olemasolu Rimi keskköögis ei näidanud. Rimi jätkab tänasest värskete salatite tootmist.

„Pärast keskköögi põhjalikku puhastust tegime esmalt tööpindade analüüsid kiirtestimisseadmega, mis näitas pühapäeva õhtuks, et listeeria leidu ei ole,“ sõnas Rimi kvaliteedijuht Algis Murumaa. „Täna saabunud laboritulemused kinnitasid meile sama – keskköök on puhas ning salatite tootmine võib jätkuda.“

Murumaa rääkis, et endiselt pole teada, kuidas listeeria võis salatiosakonna töölauale sattuda. „Oleme välja selgitanud võimalikud kahtlusalused toorained, mida sellel laual töödeldi. Oleme saatnud laborisse nii kahtluse all olevad toorained aga ka meie oma tooted, mis nimetatud toorainet sisaldasid. Analüüside vastuseid ootame selle nädala lõpuks. Ühtlasi vahetasime ettevaatusabinõuna välja hankijad, kellelt võis pärineda võimalik nakatunud tooraine. Oleme kõikidelt keskköögi hankijatelt küsinud täiendavat infot.“

„Meile on kõige olulisem klientide ohutus ja seetõttu otsustasime tegutseda kiirelt ja ennetavalt,“ lisas kvaliteedijuht. „Vabandame veelkord klientide ees ning teeme kõik selleks, et taolisi olukordi enam ette ei tuleks. Kindlasti analüüsime edaspidi oma keskköögi puhtust veelgi sagedamini ning tänu kiirtestimisseadmele saame operatiivselt reageerida. Täname ka VTA-d igakülgse abi eest.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700