Autor: Kaubandus.ee • 5. detsember 2019

Uute sõiduautode müük püsis novembris stabiilsena

Uute sõiduautode turg püsis novembris stabiilsena, aga 11 kuu kokkuvõttes on müüdud veidi rohkem kui mullu.
Foto: Raul Mee

Novembris müüdis Eestis 2028 uut sõiduautot, mis jäi eelmise aasta novembrikuu tulemusele alla vaid kolme autoga ehk 0,1%. Tänavu on 11 kuu kokkuvõttes müüdud 24 703 uut sõiduautot, mida on 1,8% rohkem kui möödunud aasta samal perioodil.

Segmenditest olid novembris enam-vähem võrdse osakaaluga keskmised maasturid ja väiksema keskklassi autod – kummagi osakaal moodustas peaaegu veerand müüdud autodest. Hübriidautosid läks kaubaks 280, elektriautosid 6 ja CNG gaasiseadmega autosid 56.

Automarkidest tegid parima tulemuse Toyota ja Škoda, milliseid müüdi vastavalt 345 ja 343. Kolmandaks enim eelistasid tarbijad Renault sõiduautosid (246). Mudelite edetabeli tipu vallutasid kaks Toyota mudelit, Corolla ja RAV4, milliseid müüdi vastavalt 114 ja 113. Esikolmikusse jõudis ka Škoda Octavia 88 müüdud autoga.

Jätkuvalt on languses tarbesõidukite turg ja novembris müüdi neid 28,6% võrra vähem kui mullu. 11 kuu kokkuvõttes on tarbesõidukite turg tänavu langenud 10%. Automarkidest moodustasid esikolmiku Citroen, Peugeot ja Toyota. Veoautode segmendis oli edukaim Scania.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700