Autor: Anu Jõgi • 27. detsember 2019

Hobby Hall läks üleni eestlaste kätte

Soome perefirma SGN Group on oma osaluse veebipoes Hobby Hall lõplikult eestlastele müünud, kirjutab Kauppalehti.
Hobby Hall tegutses kunagi ka Eestis, aga lõpetas kümme aastat tagasi Balti riikides äri.
Foto: Andras Kralla

Varem kuulus soomlastele 46 protsenti Hobby Hallist, nüüd on kogu ettevõte Wraith Invest OÜ käes, mille omanikud on Taavi Rajur ja Urmas Türk.

Veebipoe tegevus jätkub samamoodi ja Soome tegevjuhina jätkab Janne Sorakivi. Novembris rääkis Sorakivi Kauppalehtile, et kavatseb kasvatada Hobby Halli Soome suurima valikuga veebipoeks.

Wraith Invest OÜ viimane aastaaruanne on 2016. aasta kohta, mil ettevõte kandis veel Hansaposti nime. Siis oli ettevõtte käive 22 miljonit eurot.

Eelmise aasta märtsis teatas Hansapost ühinemisest Hobby Halliga. Edasi liigutakse ühise ettevõttena, kuid kohalikud kaubamärgid: Hobby Hall Soomes, Hansapost Eestis ning Xnet ja Upstore Lätis, jäävad alles, kirjuta Äripäev toona.

Kaubandus.ee teemaveebile öeldud Rajuri sõnadest ilmneb, et pikas plaanis kaalutakse uute kaupluste rajamist nii Eestis, Lätis kui ka Soomes. Ettevõtte eesmärk on ühiselt jõuda järgmisel aastal 100 miljoni eurose käibeni.

"Eestis oleme juba kolm aastat järjest kasvanud 30-40 protsenti aastas, sarnane kasv kindlasti jätkub," sõnas Rajur. Praegu on Hansapostil üks kauplus Järve Selveris ning Hobby Hallil kolm kauplust Soomes.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757