Kaubandus.ee  • 30 detsember 2019

Lumeta jõuluostud: kingikotti suitsuandur, tuppa potikuusk

Võrreldes eelmise aasta talve hakuga on hüppeliselt kasvanud ehete, jõulutulede ning suitsuandurite müük, kuid tuntavalt kukkunud lumetarvikute ja soojapuhurite müük, nähtub K-rauta kaupluste detsembrikuiste müükide võrdlustest.

Mõnevõrra üllatuslikult kasvas tänavu detsembris 26 protsendi võrra potitaimede müük, mida vedas potikuuskede trendikus – inimesed on üha hoolivamad keskkonna suhtes ja tahavad jõulukuuse hiljem aeda või metsa istutada. Jõuluehteid ostis detsembrikuus iga viies kauplusekülastaja ja nende müük tervikuna kasvas eelmise aastaga võrreldes veerandi võrra.

K-rauta kaupluseid opereeriva Kesko Senukai Estonia juhi Donatas Zalobaitise sõnul tehti tänavu suurimad jõuluostud pühade-eelsel nädalavahetusel 21. ja 22. detsembril. „Meie poodidest osteti kingitusteks peamiselt kodu- ja köögitehnikat, aga pea kahekordset müüki näitasid veel akutööriistad ning jõuluvana kingikotti jõudis kordades rohkem suitsu- ja vinguandureid kui varasematel aastatel, mis näitab, et inimesed hoolivad ja teevad lähedastele üha praktilisemaid kingitusi,“ rääkis Zalobaitis. „Lisaks joonistus eestlaste jõuluostudest välja saunalembus, ei Lätis ega Leedus tehta ligilähedaseltki nii palju saunaga seotud jõulukinke.“

Kui vaadata tänavuse detsembri müükide miinuspoolt, joonistub selgelt välja soe ja lumeta ilm. Lumekoristustarvikute müük oli mullusest 50 protsenti madalam, samuti osteti oluliselt vähem soojapuhureid ja radiaatoreid, mida kasutatakse lisakütteks.

Jaga lugu:
KAUBANDUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kaubandusteemalised uudised igal nädalal enda postkasti.

Kaubandus.ee toetajad:

Maarit Eerme
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin Puhkan
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700