Autor: Logistikauudised.ee • 7. jaanuar 2020

Toyota Baltic sai uue presidendi

Alanud aastal nimetas Toyota Baltic AS uueks presidendiks Mika Elojärvi, kellel on aastakümnete pikkune töökogemus Toyotast ja Lexusest. Elojärvi asus uuel ametikohal tööle 2. jaanuaril 2020. Siiani presidendi kohuseid täitnud Osvaldo Valentini läheb juhtima Toyota Motor Russia Lexuse müüki.
Mika Elojärvi.
Foto: Karli Saul

Varasemalt täitis Elojärvi kohta Toyota Balticu tegevdirektor Osvaldo Valentini, kes nüüd määrati Toyota Motor Russia Lexuse tegevjuhiks. Sellega hakkab ta juhtima piirkonda, mis on kõige suurema Lexuse turuga Euroopas – 2019. aastal müüdi Venemaal 20 000 Lexuse sõidukit.

Elojärvi sõnul on tema jaoks Toyota Balticuga liitumine suur au. “Meil on regioonis parimad Lexuse ja Toyota edasimüüjad. Mõlemad brändid on väga edukad kõigis kolmes Balti riigis, mille eest ma olen väga tänulik pädevatele tiimidele Eestis, Lätis ja Leedus. Alustan suure rõõmuga nendega koos töötamist, et pakkuda Toyota ja Lexuse klientidele veelgi paremat kliendikogemust ning mobiilseid lahendusi.”

Elojärvi on autoärisse pühendunud aastaid. Tema karjäär algas Soomes 30 aastat tagasi Toyota maaletoojana. Pärast seda on ta töötanud Toyota Motor Europe tegevjuhina, Toyota Nordic AS ja Toyota Motor Chezch asepresidendina ning olnud Toyota Auto Finland Oy ja Toyota Motor Finland Oy president ning tegevdirektor.

Osvaldo Valentini jätab Toyota Balticusse endast maha juhtimiskultuuri, millega on ettevõte palju kasvanud – Toyota bränd on olnud juba aastaid regioonis esikohal ning turuosa ulatub 17,5%-ni.

“Viimase 13 aastaga oleme kriisist väga tugevasti toibunud ja 2019. aastal müüsime Baltikumis koguni üle 13 000 sõiduki, mis on hetkel kõige suurem Toyota müügirekord selles regioonis. Sellise tulemuseni jõudmine oli tehtav tänu pikaajaliste Toyota edasimüüjate pühendumisele ja lojaalsusele, mis tagab klientide rahulolu ja töötajate huvi olla kaasatud ettevõtte tegemistesse. Ma tänan kõiki Toyota töötajaid suure toetuse eest, mis nad on nende mitmete aastate jooksul pakkunud ja lisaks olen ma tänulik partneritele, kes on Toyota tegevust toetanud,” ütles Valentini.

Valentini alustas oma karjääri Toyota Motor Europe tiimis 1997. aastal. 2007 alustas ta Toyota Balticus tööd võrguoperatsioonide osakonna peadirektorina ning 2012 määrati ta turundus- ja müügiosakonna juhatajaks ning 2018. aastal tegevdirektoriks. Alates 2010. aastast on ta olnud Toyota Balticu juhatuse liige.

Toyota Baltic on juhtiv automarkide maaletooja Eestis, Lätis ja Leedus nii müüginumbrite kui ka kliendikeskse teeninduse taseme poolest. Toyota ja Lexus on kasvatanud oma hübriidide müüginumbreid alates nende turule toomisest. Kliendid eelistavad hübriide teiste mudelite ees Leedus peaaegu 80%, Lätis 71% ja Eestis 60%. Baltikumis on 95% müüdavatest Lexusest hübriidid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757