Autor: Kaubandus.ee • 22. jaanuar 2020

Neste on kolmas kõige jätkusuutlikum suurettevõte maailmas

Neste on 3. kohal maailma jätkusuutlike suurettevõtete Global 100 nimekirjas. Ühtlasi on see Nestele kolmas kord olla esikolmikus ning ühtekokku 14. kord hoida kohta esimese saja hulgas.
Foto: Liis Treimann

„On au olla üks kõige jätkusuutlikumaid suurettevõtteid maailmas. Olukorras, kus väga paljud panustavad jätkusuutlikkusse, on oma koha hoidmine igal aastal järjest keerulisem. Meie eesmärk on luua tervislikumat planeeti meie lastele, mis on oluline teema täna kliimaprobleemide vastu võitlemisel. Selles väljakutses peavad osalema kõik. Ja hea ongi näha, et järjest rohkem ettevõtteid maailmas asetab jätkusuutlikkuse oma põhiväärtuste hulka,“ rääkis Neste president ja tegevjuht Peter Vanacker.

Global 100 nimekiri annab hinnangu suurettevõtete jätkusuutlikkusele ja seda koostab iga-aastaselt majandusajakiri Corporate Knights. Seekord analüüsiti nimekirja koostamise tarvis 7359 ettevõtet, mille tulud ületavad 1 miljardi USA dollari. Nimekirja aluseks on 21 mõõdikut ning pingerea moodustamisel võeti arvesse nii keskkonnanäitajaid kui ka ressursijuhtimist, personalijuhtimist, finantsjuhtimist, kuid hinnati ka tarnijate tegevust.

Corporate Knightsi järgi jõudsid Global 100 nimekirja suurettevõtted, kus jätkusuutlikkus on äritegevustes olulisel kohal ning konkurentsis ollakse edukad. Neste on esikolmikus tänu tööstuse jätkusuutlikkuse fookusele.

Viimasel kümnendil on Neste läbi teinud arvestatava muutuse: endise kohaliku kütuseettevõtja eesmärk täna on saada taastuvkütuste ja ringmajanduse valdkonnas globaalseks liidriks. Neste eesmärk on pakkuda transpordi- ja omavalitsussektorile, lennundussektorile ning plasti- ja keemiatööstusele võimalusi muuta oma äritegevus jätkusuutlikumaks.

“Me töötame selle nimel, et meie kliendid saaksid kasutada lahendusi, mis võimaldavad neil vähendada oma tegevuse keskkonnamõju ning me panustame jätkuvalt ka globaalse plastiproleemi lahendamisse. Lisaks, koos oma partneritega töötame me edasi oma tootmise keskkonnasäästlikumaks muutmise nimel. Tahame olla tunnustuse väärilised ka järgmistel aastatel,“ lisas Vanacker.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757