Autor: Kaubandus.ee • 18. veebruar 2020

Põhjala valiti kolmandat korda maailma saja parima pruulikoja hulka

Maailma ühe suurima õlleentusiastide keskkonna RateBeer hääletusel valiti Põhjala Pruulikoda kolmandat aastat järjest Eestist ainsana maailma saja parima pruulikoja hulka. Konkurente oli 33 000.

Põhjala Pruulikoja turundusjuhi Tõnis Vaheri sõnul tõestab kolmandat korda parimate hulka jõudmine, et Põhjala suudab õllesõprade seas taset hoida. “Ratebeer annab välja ka teisi auhindu, kuid pruulikodade edetabelisse jõudmine on kahtlemata kõige ihaldusväärsem, sest näitab pruulikoja üldist kõrget taset. See on meile suur tunnustus ja märk sellest, et käsitööõllesõbrad üle kogu maailma on meid avastanud ja meile ka truuks jäänud,” rõõmustas Vaher.

Reitingusaitidel on Vaheri sõnul mõju rahvusvahelisele müügile, kuna hindajaid leidub üle kogu maailma ja tarbijad muutuvad kvaliteedi osas üha teadlikumaks. “Ekspordime üle 70% toodangust 40 välisturule. Kõige rohkem müüakse Põhjala õlut Prantsusmaal, Soomes ja Hollandis ning müük kasvab kõige kiiremini Suurbritannias, Taanis ja Rootsis,” rääkis Vaher ning lisas, et eelmisel aastal sisenes ettevõte ka Austraalia, Hong Kongi ja Mehhiko turule.

“Käsitööõllede trend on maailmas jätkuvalt kasvav ja Eesti on selles valdkonnas hästi arenenud, siinsete pruulikodade tase väga kõrge. Juba praegu on Eesti käsitööõllehuviliste jaoks avastamist väärt reisisihtkoht, turistidele pakuvad huvi nii meie õllefestivalid kui siinne baarikultuur. Üha rohkem leiavad nad tee ka kohalikesse pruulikodadesse nagu Põhjala,” sõnas Vaher.

Maailma parimatest pruulikodadest lõviosa asub Põhja-Ameerikas, kus asub RateBeer keskkonna hääletustulemuste põhjal sajast parimast pruulikojast 72. Edetabelis olid esisajas veel üheksa pruulikoda Inglismaalt, kaheksa Belgiast, kolm Taanist, kaks Norrast ning üks pruulikoda Uus-Meremaalt, Rootsist, Poolast, Šotimaalt ja Madalmaadest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757