Autor: Hando Sinisalu • 17. märts 2020

Ülemiste keskuse juht: kriisist väljatulemiseks peavad kõik panustama

Eesti suurima kaubakeskuse, Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits selgitas tänases Äripäeva raadio hommikuprogrammis, kuidas kriisi seljatamisse peavad panustama kõik - riik, ettevõtjad ja tarbijad.
Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits selgitas, et eelkõige peab kriisis kaitsma nõrgemaid.
Foto: Andras Kralla

Pärnitsa sõnul pole hetkel olukord selline, kus näidata enda jõupositsiooni „Inimesed käivad ning kauplustel käive on.“ Hetke olukord on küll nadi, kuid praegu külastab keskust jätkuvalt päevas umbes 10 000 inimest. „Meie keskus on hetkel avatud kella 19.00ni ning kaupluste omaalgatuslikku sulgemine ei ole meie jaoks ok. Mida tühjem on linn, seda suurem võimalus on algavale vandalismile.“ Pärnits rääkis, et see nädal hakkasid ka noortekambad keskustesse kogunema ning nad võtsid selle tarvis lisa turvamehi.

Ülemiste keskus on rentnikega kokku leppinud, et vaadatakse, kui sügavaks kriis muutub ning kui pikaks venib, siis tehakse otsuseid. „Ühtegi trahvi maksetega hilinejatele ei plaani.“ Samas sõnas Pärnits, et kriisi ära kasutajaid ei tolereerita. „Pärast istume ettevõtetega maha, vaatame majandustulemustele otsa ning teeme otsuse, kuidas me saame ettevõtteid aidata,“ rääkis ta ning lisas, et eelkõige peaksime hoidma väiksemaid ettevõtteid. „Ma ei näe siin traagikat, et väiksematele ettevõtetele sobiliku paketi valmis meisterdame.“ Pärnitsa sõnul peaksid kõik, ettevõtjad ja tarbijad, kriisist taastumiseks oma panuse andma.

Hommikuprogammi tegid saatejuht Hando Sinisalu, uudistetoimetaja Rivo Sarapik ja helipuldis toimetas Priit Jõgi.

Äripäev kirjutas täna pikemalt, kuidas kaubanduskeskused ei julge koroonakahjusid veel numbritesse panna, oma rentnikke lohutatakse valitsuse abipaketiga ning ei välistata ka varianti, et osa rentnikest võib pankrottigi minna. Loe pikemalt SIIT.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757