Autor: Kaubandus.ee • 18. märts 2020

Euroopa autoturg langes veebruaris 7,4%

Euroopa Liidus jätkus jaanuaris alanud langus uute sõiduautode müüginumbrites.
Foto: Andras Kralla

Veebruaris müüdi Euroopa Liidu riikides veidi alla miljoni uue sõiduauto ehk 7,4% vähem kui eelmise aasta veebruaris. Käesoleva aasta kahe esimese kuu kokkuvõttes on müük langenud samuti 7,4%. Suurematest turgudest jäi kõige enam miinuspoolele uute sõiduautode müük Saksamaal, kus müügitulemused kahanesid 10,8%. Itaalias langes müük veebruaris 8,8%, Hispaanias 6,0% ja Prantsusmaal 2,7%.

Balti riikidest aga kasvasid müügitulemused Leedus ja Lätis, vastavalt 36,9% ja 1,2%, samal ajal kui Eestis uute sõiduautode tegi veebruaris läbi 3,6% languse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757