Autor: Maarit Eerme • 25. märts 2020

Altraja: sellisel kujul ei taastu kaubandus enam kunagi

Sportlandi ühe omaniku Are Altraja hinnangul mõjutab praegune kriis kaubandust vähemalt 24 kuud ning samal kujul ei taastu kaubandus enam kunagi.
Sportlandi ühe omaniku Are Altraja sõnul ei taastu kaubandus praegusel kujul enam kunagi
Foto: Raul Mee, fotograaf

Altraja on kindel, et kriisi ajal kaotavad kaubanduskeskused oma populaarsuse ning e-kaubanduse mahud kasvavad. „Tarbimine isoleeritud Eestis ja turistide puudumise tõttu väheneb 3-4 korda,“ ütles Sportlandi üks omanikke.

„Peale eriolukorra lõppemist inimeste vanad tarbimisharjumused 100% ei taastu ning seoses töö kaotamisega ei taastu ka tarbimismahud,“ rääkis Altraja.

Tema hinnangul järgmise poole aasta jooksul tööstuskaupade hinnad kukuvad 50% peale ning peale seda hakkavad taas tõusma. „Kaubandusettevõtete kaubamahud vähenevad drastiliselt ning kuna mahud vähenevad, siis pole ka kaubatarne probleem.“

Altraja ütles, et nad lükkavad kõik enda investeeringud 2021. aastasse ja kaugemasse tulevikku.

„Soovin, et riigi poolt oleks tagatud majanduse struktuuri pehme üleminek uude mudelisse. Hetkel on vaja umbes 6-12 kuu jooksul kompenseerida töökohtade massilist kadumist ja tagada elulistelt oluliste toodete ning teenuste kättesaadavus,“ sõnas Altraja ning lisas et samuti on tarvis hoida elanikke, et inimesed ei koliks elama suurema majanduse ja enim variatsiooni pakkuva tööjõuturuga riikidesse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757