Autor: Kaubandus.ee • 15. aprill 2020

RIA.com Marketplaces: e-kaubanduse kasvutrend jätkub peale pandeemia lõppu

Koroonaviirus saatis miljardid inimesed terves maailmas „puhkusele“ ning e-kaubandus sööstis üles. Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces OÜ juhatuse liige Artjom Umanets rääkis, mis on e-kaubanduse eelised pandeemia ajal.
Arjom Umanets
Foto: Erakogu

Pandeemia ajal teevad inimesed rohkem internetioste. Esiteks hoiab see aega kokku, teiseks on see mugav ning aitab inimestel turvalisuse mõttes kontakte vältida ning kolmandaks saab internetist osta odavamalt. Selles on veendunud Ukraina turul edukalt netikuulutuste äri ajava RIA.com Marketplaces OÜ juht Artjom Umanets.

„E-kaubanduses on praegu näha korralikku kasvu. Võib rääkida 25–30 protsendist. Nii on see eranditult kõigis arenenud riikides ning trend püsib ka peale koroonaviiruse seljatamist.“

Tema sõnu kinnitab rahvusvahelise logistikaettevõtte DPD uuring. Internetioste tegevatest Eesti tarbijatest nõustus 76 protsenti sellega, et netiostud aitavad ennekõike aega kokku hoida. Raha säästmise väitega oli nõus 66 protsenti. Huvitav on ka see, et 55 protsendi vastajate arvates aitavad e-ostud vältida stressi, mida tekitab tavapoodide külastamine.

Umanets tõi esile huvitava fakti Ukraina kasvunumbrist rahvusvahelises võrdluses. Vastavalt Payoneeri reitingule oli Ukraina e-kaubanduse tulude kasvutempolt 2019. aasta kolmandas kvartalis maailmas teisel kohal. ”Ukraina e-kauplejate arv tõusis mullu kolmandas kvartalis 27 protsenti ning tulud lausa 52 protsenti. Olen veendunud, et peale pandeemia lõppu võtab Ukraina jälle sisse auväärse koha riikide seas, kus võib edukalt ära ajada. Ka e-kaubandus jätkab kasvu,” märkis Umanets.

„Loomulikult valitseb kõige suurem nõudlus tarbekaupade osas, kuid automüük ei jää ka maha. Pandeemia ajal peavad paljud müügikohad ennekõike silmas pidama klientide turvalisust,“ ütles Umanets.

RIA.com Marketplaces OÜ haldab Ukraina juhtivat kinnisvaraportaali DOM.RIA.com ja Ukraina suurimat automüügiportaali AUTO.RIA.com.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757