Autor: Kaubandus.ee • 17. aprill 2020

Kaupmeeste liit jaotab müüjatele 120 000 riigiabina saadud kaitsemaski

Kaupmeeste liit alustab täna oma liikmesettevõtete kaudu müüjatele ja teistele kaubandussektori eesliinidel töötajatele kaitsemaskide jaotamist. 120 000 maski saadi riigiabina.
Kaitsemaskid
Foto: De an Sun on Unsplash

„Täname riiki abi eest. Kaubandustöötajad tegutsevad samuti iga päev eesliinil ja hoolitsevad selle eest, et toit ja teised eluks hädavajalikud kaubad oleksid Eesti inimestele kättesaadavad. On väga tänuväärne ja hea, et neid toetatakse isikukaitsevahenditega ka riigi poolt,“ ütles Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil.

Maskid saadi kätte kolmapäeval ning nende jaotamine algab täna. Vastavalt Kaupmeeste Liidu ja Rahandusministeerumi vahel sõlmitud lepingule saavad maskid liidu liikmesettevõtted.

Terviseamet ja Rahandusministeerium on kinnitanud, et maskid vastavad ELi kirurgimaskidele antud nõuetele ja kõik kvaliteedinõuded on täidetud.

„Kogu kaubandussektori reaalne vajadus on 120 000 maski päevas ja seda eeldusel, et maskid on vaid müüjatel ja neid vahetatakse neli korda päevas, nädalane vajadus on seega 500 000 maski,“ lausus Peil. „Loomulikult hoolitsevad ka kaubandusettevõtted ise oma töötajate kaitsmise eest. Kui riik soovib aga maskide laiemat kasutamist soodustada, on täiendav tugi siiski väga teretulnud ja vajalik. Loodame ka edaspidi riigiga head koostööd teha.“

Kaupmeeste Liit ühendab üle 80% Eesti toidukaubandusest ja mitmeid teisi kauplusi ehituspoodidest lillepoodide ja kaubanduskeskusteni. Liitu kuuluvad ettevõtted annavad tööd enam kui 18 000 inimesele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700