Autor: Kaubandus.ee • 28. aprill 2020

Aprillis oli TOP 3 enim tahetud ametit seotud kaubandusega

Kõige populaarsema ametikoha tiitlit hoidis aprillikuus kauba komplekteerija. Konkurents ühele komplekteerija ametikohale on aastaga kerkinud tervelt kaheksa korda, näitab tööportaali CVKeskus.ee statistika.

Kõige tahetum amet aprillikuus on seni olnud kauba komplekteerija, kus keskmiselt leiab tööpakkumiselt koguni 417 kandideerijat. 2019. aasta aprillikuus oli kauba komplekteerija tööpakkumistel keskeltläbi 54 kandideerijat – seega on konkurents antud ametile kasvanud koguni kaheksa korda.

Populaarsete ametite loetelus järgnesid komplekteerijale kuller ja e-poe töötaja / administraator, kus ühele ametikohale kandideeris keskmiselt vastavalt 386 ja 257 tööotsijat. Seega olid kõik kolm aprillikuus enim tahetud ametit seotud kaubandusega.

Pea 200 kandideerijat leidus ka tõstukijuhtide ja laotöötajate töökuulutustelt ning keskmiselt üle 100 töösoovija CV laekus ka ostu- ja müügispetsialistide tööpakkumistele. Lisaks mahtusid 10 enim tahetud ameti sekka veel ka personali- ja värbamisspetsialist, telefonimüügi konsultant, kinnisvarahaldur ja müügijuht. Ka kõikidel neil leidus tööpakkumistel keskeltläbi rohkem kui 70 kandideerijat.

„Keskmine kandideerijate arv on 2019. aastaga võrreldes kasvanud tervelt 167%. Sisuliselt üleöö kadus tööturult tööjõupuudus,“ kommenteeris värskeid tööturu trende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

„Väga oluline on nüüd tegeleda tööjõu ümberkoolitamisega ja olla valmis ümberõppeks, sest kuigi tööandjate värbamisvajadused päev-päevalt kasvavad, on töökohad siiski muutumas ja vajavad uusi oskuseid,“ lisas Auväärt.

10 enim tahetud ametit 2020. aasta aprillikuus

Amet
Keskmine kandideerijate arv ühele ametikohale
Kauba komplekteerija417
Kuller / autojuht386
E-poe töötaja / administraator257
Tõstukijuht / laotöötaja185
Ostuspetsialist119
Müügispetsialist115
Personalispetsialist / värbamisspetsialist93
Telefonimüügi konsultant90
Kinnisvarahaldur81
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757