Autor: Kaubandus.ee • 18. mai 2020

Burger King avab kolmapäeval uksed

Tallink Grupp avab Baltikumi esimesed kolm Burger Kingi restorani juba sel kolmapäeval, 20. mail kell 14 Balti jaama ootepaviljonis, Rocca al Mare ja Ülemiste keskustes.
Burger Kingi restoran Balti Jaamas
Foto: Tallink

Esialgu aprillis ja mais avatama pidanud restoranid otsustati koroonaviiruse leviku tõttu teha lahti ühel päeval korraga, et hajutada inimeste kogunemist avalikes kohtades. Lasnamäe Centrumi Burger King avatakse praeguste plaanide kohaselt juuni teises pooles.

„Avamisega seotult käivad tihedad ettevalmistustööd, et restoranid oleksid vastavuses terviseekspertide soovituste ja eriolukorra reeglitega. Restoranide seadmed on paigaldatud ning sisekujundus on valmis, veel koolitame välja viimaseid töötajaid ning viimistleme parimaid lahendusi toidu ohutuks kohapealseks tarbimiseks, kontaktivabaks toidu kaasa ostmiseks ja koju tellimiseks,“ rääkis Tallink Grupi kaldakaubanduse juht ning Burger Kingi frantsiisi maaletoomise projektijuht Katre Kõvask.

„Paneme inimestele väga südamele, et restoranides on kasutusele võetud karmid ohutusmeetmed. Oleme piiranud restoranides istumiskohti, loonud kontaktivabad lahendused toidu kaasa ostmiseks ja koju tellimiseks ning toidu pakendame ja anname kliendile üle suletud paberkottides. Palume inimestel hoida üksteisega ohutut distantsi ning niisamuti nagu mujal avalikus kohas võiks käte desinfitseerimine ka meie restorani tulles olla elementaarne viisakusreegel nii iseenda, meie klientide kui töötajate tervise kaitseks,“ lisas Kõvask.

Kõiki Burger Kingi restorane desinfitseeritakse hommikuti ja õhtuti, üldkasutatavaid pindu, sealhulgas kioskite ekraane lisaks iga 15 minuti tagant. Tellitav toit pakendatakse ohutuse tagamiseks suletud paberkottidesse, seda nii kohapeal söömiseks, kaasaostmiseks kui Wolt ja Bolt rakenduste abil koju tellimiseks.

„Ka restorani sissepääsu ja istumise oleme lahendanud 2+2 reeglit järgides: siseneda ja kõrvuti istuda tohib vaid kaks inimest korraga, välja arvatud leibkonnad, osa laudu ja istumiskohti on suletud ja distantsi hoidmiseks on kogu restoran märgistatud 2m põrandakleebistega. Nii on näiteks Rocca al Mare Burger Kingi restorani 100st istekohast mai lõpus avatud vaid veerand ehk restoranis saab kohapeal korraga burgerit nautida 26 inimest,“ kirjeldas Kõvask.

Meetmeid tuleb järgida ka kõigil Burger Kingi restoranide töötajatel, seda nii köögis toidu valmistamisel kui kassades klientide teenindamisel. Iga vahetuse alguses toimub plaaniline kehatemperatuuri mõõtmine, üle 37,3-kraadise palaviku korral töötajat tööle ei lubata. Nõutud on käte regulaarne desinfitseerimine ning maskide kandmine. Käsi palutakse lisaks desinfitseerida ka klientidel enne restorani sisenemist, vahendid selleks leiab restorani sissepääsu juurest ning teenindussaalist.

Ranged ohutusreeglid pole aga mõjutanud burgerikuninga menüüd, mis jõuab Eesti inimesteni oma globaalses hiilguses.

Tallink annab esimeste Burger Kingi restoranide avamisega Eestis tööd rohkem kui 80-le inimesele. Ajaloolises Balti jaama ootepaviljonis avab Tallink kiirtoidurestoranidega üheaegselt ja samade ohutusreeglite järgi ka Tallink Ekspress kaupluse, mis on suunatud Balti jaamast mööduvatele inimestele, kes leiavad koju, tööle või rongile kiirustades laia valiku maitsvaid saiakesi ja võileibu ning esmatarbekaupu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757