Autor: Kaubandus.ee • 13. oktoober 2020

Balti riikide elanikud viskavad toitu ära rohkem, kui nad arvavad

Tänavu septembris viis Rimi Baltimaades läbi toiduraiskamisteemalise küsitluse, milles selgus, et ligi 70% vastajaist arvas teadvat, kuidas toitu päästa, aga hoolimata sellest raisatakse palju. Kõige vähem viskavad uuringu põhjal toitu ära eestlased.
Eesti kodumajapidamistes tekib toidukadu järjest rohkem
Foto: Shutterstock

Kui eestlastest viskas toitu prügisse 1-2 korda nädalas 58%, siis Lätis oli see protsent 74 ning Leedus 80. 74% eestimaalastest pidas end piisavalt teadlikuks, et raisata toitu vähem. 26% seevastu puudusid igasugused teadmised toiduraiskamise vähendamise kohta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070