Autor: Kaubandus.ee • 26. veebruar 2021

Maris Rannus: piima- ja lihaalternatiivid on tulnud selleks, et jääda

Hiljutine Emori uuring tõi välja, et 40% eestimaalastest on hakanud eelistama taimseid toite lihast loobumata – sama kinnitavad ka Rimi müügimahud: viimase 12 kuu võrdluses on taimsete lihaasendajate müük suurenenud ligi 60% ning Baltimaades kokku 50%.

Rimi ostudirektor Maris Rannus rääkis, et nende kauplustes on kasvanud nõudlus nii vegan- kui eritoitude järele: aina enam valitakse laktoosita, lisatud suhkruta, muna- ja gluteenivaba toidukaupa. „Viimase kolme aasta jooksul on eritoitude sortiment kasvanud peaaegu poole võrra. Meie Eesti kauplustes on täna saadaval 475 vegan- või eritoodet,“ märkis Rannus. Ta sõnab, et tootevaliku koostamisse on kaasatud ka Rimi toitumisnõustaja Katri Merisalu, kes vaatab üle, et lisaks igasuguste alternatiivide maitsvusele oleks fookuses ka toiduainete tervislikkus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700