Autor: Kaubandus.ee • 18. märts 2021

RIA.com Marketplaces OÜ teenis 2020. aastal 13,4 miljonit eurot

RIA.com Marketplaces korrladab Ukraina kinnisvara ja autode müüki veebi vahendusel
Foto: Julia-Maria Linna
Eelmise aasta lõpus ulatus Ukraina müügiportaale haldava Eesti IT-ettevõtte RIA.com Marketplaces käive kriisist hoolimata 13 miljoni euroni.

"Koroonaviiruse pandeemia on muutnud iga ettevõtte tegevust, olenemata sellest, kus see töötab. Kuid juhatuse kiired ja korrektsed otsused võimaldasid meie ettevõttel mitte ainult pinnal püsida, vaid ka kogu 2020. aasta auga lõpule viia,” ütleb Eesti ettevõtte RIA.com Marketplaces juhatuse esimees Artem Umanets.

Ettevõtte käive ulatus 2020. aastal 13,4 miljoni euroni. Isegi hoolimata karmidest karantiinimeetmetest ja paljude riikide majanduskriisist on see 3 miljonit eurot rohkem kui 2019. aastal.

“Veel 2015. aastal oli ettevõtte käive vaid 1,71 miljonit eurot. Juba 2019. aastal jõudis see näitaja ligi 11 miljoni euroni. See on tõesti uskumatu tulemus ja meie tohutu meeskonna iga liikme saavutus. Ja kogu aeg oleme suutnud hoida EBITDA marginaali vähemalt 40 protsendil,” kommenteerib Umanets RIA.com Marketplaces'i edukaid majandustulemusi.

Mis puudutab EBITDAd, siis see oli 2020. aastal 5,2 miljonit eurot. Nagu ütleb Umanets, viis aastat tagasi oli see vaid 0,79 miljonit eurot.

“Meie ettevõte ajab Ukrainas edukat äri. Ja selle riigi tohutu turg on andnud meile hea võimaluse edukaks saada. Selle tunnistuseks on miljonitesse eurodesse ulatuv ärikasum, mida oleme viimastel aastatel suurendanud, ja meie ettevõtte koht Gaselli TOP-i reitingus,” ütleb Artem Umanets RIA.com Marketplacesist.

Umanets lisab, et ettevõtte ainulaadsed arendustööd aitasid tohutut Ukraina turgu vallutada.

„Autode ja kinnisvara müügi veebiplatvormid AUTO.RIA.com ja DOM.RIA.com, mille me oleme välja töötanud, on muutunud rahvusbrändideks hiiglaslikus riigis, kus elab 45 miljonit inimest. Muidugi on see kõik tänu „turvalise interneti ja kontrollimise“ strateegiale, meie enda arendustele ja julgetele ideedele, millel pole analooge kogu maailmas. Meie tugevusteks on müüdavate autode 16 parameetri kontroll ja kogu ettevõtte inspektorite armee, mis kontrollib kinnisvarakuulutusi,“ ütleb Umanets. Viimastel aastatel on Ukraina teinud majandusnäitajate osas hea läbimurde. Ja kui ukrainlaste sissetulekud kasvavad, siis kasvab ka meie saitide hinnapoliitika. Ja see on veel üks võimalus edukamaks saada, mille poole me ka püüdleme.“

Eesti ettevõte RIA.com Marketplaces OÜ haldab juhtivat Ukraina kinnisvaraportaali DOM.RIA.com, aga ka suurimat Ukraina automüügiportaali AUTO.RIA.com. Alates 2018. aastast on ettevõte Eesti e-kaubanduse liidu liige ning alates 2020. aastast Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liidu ITL liige.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757