Autor: Kaubandus.ee • 18. juuni 2021

SEB: koroona teine laine näitas kiirendatud ümberlülitumist e-kaubandusele

Kui mulluse eriolukorra ajal õpiti e-kaubandust kasutama senisest märkimisväärselt kõrgemal tasemel, siis tänavuste piirangute ajal sai tõdeda, et ruumi oli täiendavaks võimendumiseks, kirjutab SEB analüüsis Balti kliendianalüüsi ja andmeteaduse juht Lennart Kitt.
Pensionär pangaautomaadis. Tallinn (EST). Foto: Andras Kralla, Äripäev/Scanpix Baltics
Foto: Andras Kralla

Nii saavutasime möödunud aprillis korra taseme, kus eraisikute poolt (füüsilises) kaarditerminalis teostatud kaarditehingud moodustasid vaid 67% kõikide kaardiostude ja pangalingi kogumahust. Sügisel tõusis küll tavapäraste kaardimaksete osakaal, kuid varakevadiste piirangute ajal kerkis e-ostude osakaal mitmeks kuuks juba kolmandikuni kogutarbimisest. Seejuures, kui aasta tagasi tuli e-kaubanduse kasv pangalingi kaudu, siis nüüd on kiirelt kasvamas ka interneti kaardiostude maht.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757