Autor: Merilin Merila • 12. oktoober 2021

Valeria Kiisk: peamine finantseering peaks tulema tarbijalt, mitte pangast ega investorilt

Kaubandusse on tulemas head ajad, sest inimeste suurenenud hoiustemahud võimaldavad raha ka kaupmeestele anda. Kuid milline on meie kaubanduse finantseerimise olukord tegelikult ja milliste takistustega tuleb silmitsi seista?
Redgate Capital partneri juhatuse liige Valeria Kiisk.
Foto: Raul Mee

LHV Panga juhatuse liikme Indrek Nuume sõnul on kaubanduse valdkonda tulemas head ajad, sest inimestel on raha, mida kaupmeestele anda. “Viimase kaheteistkuuga ehk augustist augustini on inimeste hoiustemahud kasvanud ligi 1,4 miljardit ehk 15,5% ja see number ei sisalda veel endas septembris turule jõudnud pensionirahasid,” tõi Nuume näite statistikast. Samuti lisab ta, et hoiustemahu summa on pankades täna kusagil 10 miljardi euro kandis. 2019. aasta lõpus oli inimeste kontodel 8 miljardit ehk pooleteise aasta jooksul on hoiuseid tulnud juurde kaks miljardit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070