Autor: Kaubandus.ee • 15. oktoober 2021

Üleilmsed tarneraskused annavad Eestile hea võimaluse

Üleilmsed kaubandushäired pakuvad uusi võimalusi Balti riikidele, kelle ettevõtted suudavad tavaliselt oma kaupu tarnida lühikese etteteatamisajaga, ütles Luminori peaökonomist Tõnu Palm.
Foto: Liis Treimann

Palmi sõnul on Baltimaade tootmisettevõtetel kõrge usalduse, suurema paindlikkuse ja kasvava tehnoloogilise võimekuse tõttu võimalus kasvatada oma rolli rahvusvaheliste ettevõtete tarneahelates. Vähem on teatatud tootmist piiravast seadmete ja materjalide puudusest. Sellest tulenevalt on kriis loonud võimaluse suurendada kohalolu Euroopa Liidu turul ja meelitada ligi uusi investeeringuid. „Üleilmsed kaubandushäired pakuvad häid võimalusi Balti riikidele, kelle äriühingutel on tavaliselt lühikesed tarneahelad,“ ütles Palm.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700