Autorid: Merilin Merila, Maarit Eerme • 7. jaanuar 2022

Kuidas suhtuvad jaeketid toidu- ja joogitootjate hinnamuutustesse?

Viimasel aastal on tõusnud nii tooraine, pakendite kui ka energiahinnad, mis paratamatult on pannud toidu- ja joogitööstused olukorda, kus ka nemad peavad oma toodangu hindu tõstma. Kuidas aga suhtuvad tootjate hinnamuutustesse jaeketid?
Foto: Raul Mee

Eesti suurim toidu- ja põllumajandusettevõtte HKScan Estonia teavitas 2. detsembril 2021 jaekaubanduskette eesseisvast Rakvere ja Talleggi valmistoodete hinnatõusust. Saku õlletehase juhatuse liige Jaan Härms ütleb, et nemad tõstsid oma sortimendi hindu viimati oktoobris 2021. “Keskmiselt umbes +5%,” ütleb ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700