Autor: Kaubandus.ee • 11. märts 2022

Selver müüb Vene-Valgevene tooted lõpuni ja annetab tulu Ukrainale

Selver toob järk-järgult alates järgmisest nädalast tagasi müügile laojäägid, mis on Vene ja Valgevene päritolu. Müügist saadud tulu annetatakse Ukraina toetuseks. Sisseostud Vene ja Valgevene päritolu kaupadele on jätkuvalt peatatud.
Selver müüb Vene-Valgevene tooted lõpuni ja annetab raha Ukrainale
Foto: Hendrik Osula

„Tunneme kõik Ukraina rahvale kaasa ja tahame teha kõik, mis meie võimuses, et neid aidata. Muuhulgas loobusime Vene ja Valgevene päritolu toodete müügist. Meieni on jõudnud nii valjuhäälseid nõudmisi kaup eemaldada kui ka arusaamatust, miks kaupa ei realiseerita. Selveri ladudes on hoiul kõlblik toit, mille eest on tootjale juba makstud. Otsustasime laovarud lõpuni müüa ja müügist saadud tulu Ukraina toetuseks annetada,“ ütleb Selveri juht Kristi Lomp.

Tooted tuuakse tagasi müügile järk-järgult tulevastel päevadel. Lõpuni müüakse ladudesse tellitud kaup, edasised tarned on Vene ja Valgevene toodetele peatatud.

Lisaks sanktsioneeritud riikide päritolu kaupade müügist saadud tulule kogus Selver humanitaarabi korras esemelisi annetusi Punasele Ristile. Selveri kaudu läks Punase Risti 13 täislastis veoauto sekka umbes sadakond alusetäit lahkete inimeste annetusi. Lisaks on 26. veebruarist saadik kogunud Selver osana Tallinna Kaubamaja Grupist rahalisi annetusi Eesti Punasele Ristile.

Koos Tallinna ja Tartu Kaubamajade ning I.L.U. poodidega on grupi ettevõtetes kogutud tuhandeid eurosid annetusraha, annetuste kogumine käib ja jätkub.

Tallinna Kaubamaja Grupi AS-i suuraktsionär NG Investeeringud annetas 100 000 eurot Riigikaitse Edendamise SA-le, et toetada Ukraina sõjas kannatanute ravi Eestis või teistes riikides.

Lisaks tegi Selver koostööd MTÜ-ga Pagulasabi, kelle kaudu läkitati Poola piirile tarvilikku toitu ja esemeid, millega külmas ja toidupuuduses rännanud Ukraina sõjapõgenikke vastu võeti.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757