Autor: Kaubandus.ee • 27. aprill 2022

Maheköögiviljad teevad müügirekordeid

Maheköögiviljad jõuavad aina enam eestimaalaste ostukorvi, ilmneb Rimi müügistatistikast. Kõige suuremad kasvunumbrid on ette näidata mahedalt kasvatatud brokolil, mida kolm aastat tagasi müüdi vaid 174 tükki, aga eelmisel aastal juba 63 080, ning metsaseentel, mida toona müüdi 4510 karpi ning eelmisel aastal 14 440 karpi.
Rimi ökolett
Foto: Rimi Eesti

Hoolimata kasvavatest maheköögiviljade müüginumbritest, tuleb eestimaalaste puu- ja köögiviljade tarbimise pärast kahjuks endiselt muret tunda. Enamik ehk 86% Eesti elanikest peab oma üldist puu- ja köögiviljade tarbimist rahuldavaks, samas tunnistab vaid 22%, et tarbib soovitatud päevase koguse 400 grammi puu- ja juurvilju, selgub Rimi poolt jaanuaris Baltimaades läbi viidud küsitlusest. Seda kinnitavad ka Rimi müügiandmed, mis näitavad, et keskmiselt ostetakse kuus ligi 4,5 kilo puu-ja köögivilju kuigi soovituslik kogus kuus on tarbida ligi 12 kilo.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070