Autor: Merilin Merila • 5. mai 2022

Milliseid reegleid peab tööandja teadma kaamerate kasutamise kohta?

Grossi kauplustele Andmekaitse inspektsiooni poolt tehtud hoiatus kaamerate kasutamise reeglite rikkumise kohta on tekitanud küsimuse, milliseid reegleid tuleks kaamerate kasutamise puhul täita. Triniti advokaat Maarja Pild selgitas olukorda lähemalt.
Kuidas peaks tööandja käituma siis, kui ettevõttes kasutatakse kaameraid?
Foto: Pixabay

Pild selgitas, et kuigi Andmekaitse inspektsioon hoiatas Grossi kauplusi kaamerate kasutamise reeglite rikkumise eest 20 miljoni euro suuruse trahviga, on olematu tõenäosus, et selline sunniraha nõue Eestis välja kirjutataks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070