Autor: Kaubandus.ee • 27. mai 2022

Kas tulevikus hakkame endale sõidukeid ostma e-poest?

2022. aastal tõusis USA kasutatud sõidukite müügiettevõte Carvana USA 10 suurima e-kaubandusettevõtte hulka. Lisaks oodatakse, et sõidukite e-poest ostmine kasvab USA-s tänavu 50%. Mida arvavad sellest Eesti automüüjad?
Lähima 10-15 aasta jooksul ei saa autode e-poest ostmine uueks normaalsuseks.
Foto: Andres Haabu

Autode Müügi- ja Teenindusettevõtete Eesti Liidu (AMTEL) tegevjuhi Arno Sillati sõnul oli autode e-poe teema autotootjate visioonides aktuaalne ca 10 aastat tagasi. „Enamus autotootjaid ennustasid, et varsti-varsti läheb autoäri just selles suunas ja klassikaline autosalong vajub unustusse. Paraku suurem optimism vaibus. Täna räägime küll võimalusest konfigureerida auto virtuaalselt ja see ära tellida, aga see on siiski alternatiiv, kui põhilahendus.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700