Autor: Kaubandus.ee • 17. juuni 2022

Eestis on kahe aastaga lisandunud ligi 2000 uut e-poodi

Eestis tegutseb praegu 7700 e-poodi, pandeemia tõi seega juurde ligi paar tuhat uut veebipoodi.
Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät
Foto: Vallo Kruuser

„2020. aastal monitoorisime domeene, kes kasutavad e-poe platvormi ning nende andmete järgi tegutses Eestis toona suurusjärgus 6000 erinevat e-poodi,“ ütles Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät. „Eesti E-kaubanduse Liit analüüsis koostöös Omniva ja Smartpostiga nende unikaalsete ja aktiivsete klientide arvu eelmisel kuul. Täpsemalt, kuidas on viimase kuue kuu jooksul vähemalt üks kulleri või pakiautomaadi tellimus tehtud ning kes on seeläbi e-kaubandusega seotud. Omniva ja Smartposti kaudu saadetakse lähemale 75% kõikidest pakiautomaatide pakkidest ning 95-98% Eesti e-poodidest pakub valikus nimetatud kahe ettevõtte kaudu saatmisvõimalust ehk on nende kliendibaasis.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700