Autor: Kaubandus.ee • 1. september 2022

Omniva majandustulemusi mõjutas jätkuvalt sõjategevus Ukrainas

Omniva kontserni poolaasta käive ja kasum jäid alla ootustele, tulemust mõjutasid rahvusvaheliste teenuste mahtude langus, kasvavad energiahinnad, madalam tarbijate kindlustunne ning ka ühekordsed kulud.
Omniva majandustulemusi mõjutas jätkuvalt sõjategevus Ukrainas.
Foto: Meeli Küttim

Kontserni äritulud olid esimesel poolaastal kokku 63,2 miljonit eurot, vähenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 15,3 miljonit eurot. Tulud vähenesid kõigis teenuste gruppides, enim langesid rahvusvaheliste teenuste tulud mõjutatuna Ukraina-Vene sõjast tingitud kriisist. Kontserni ärikulud olid esimesel poolaastal kokku 62,5 miljonit eurot, vähenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 3,7%. Otsekulude vähenemine on seotud rahvusvaheliste saadetiste mahtude vähenemisega, tööjõukulude kasvu mõjutas esmatasandi palgatõus. Kontsern teenis kokku ligi 700 tuhat eurot ärikasumit, mis jäi ootustele alla. Ilma sidusettevõte Post11 OÜ tegevuse lõpetamise kahjumita (393 tuhat eurot) oli Omniva tegevuskasum 156 tuhat eurot ning koos Post11 mõjuga oli kogutulem 237 tuhat eurot kahjumit.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757