Autor: Merilin Merila • 7. oktoober 2022

Kaupmehed: vaatamata kasvavale palgasurvele me töötajate arvu ei vähenda

Kaupmeeste sõnul on palgasurve täna tõesti suur, kuna hinnatõus on olnud meeletu. Vaatamata sellele otsitakse töötajaid endiselt juurde ning palku korrigeeritakse järjepidevalt.
Foto: Raul Mee

Maxima tõstis selle aasta alguses oma kaubandustöötajate palkasid keskmiselt 8%, mõnel ametikohal küündis palgatõus 14%-ni. Selle tõttu tõusis töötasu 96%-l Maxima kaupluste töötajatest Eestis. Maxima Eesti personalijuht Lea Kimber rääkis, et rakendunud palgatõusuga püüti võimalikult palju ühtlustada ka palgavahesid erinevate piirkondade vahel. Nii tõsteti palku ka kontoritöötajatel. „Kokku panustame sel aastal töötajate palgatõusu ca 2,8 miljonit eurot,” ütles ta. Mis puudutab 2023. aastat, siis sellega ollakse alles eelarvestamise arutelude alguses.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700