Autor: Merilin Merila • 11. oktoober 2022

Eesti majandusprognoos aastaks 2030: liigume endiselt kasvavas trendis

Vaatamata praegusele ebakindlale olukorrale, on eksperdid ühel nõul selles, et Eesti majandus liigub järgnevatel aastatel jätkuvalt tõusvas trendis. Milliseid muudatusi ennustatakse aga kaubandussektorile?
SEB Panga peaökonomist Mihkel Nestor
Foto: Raul Mee

Selle aastasel Kaubanduse Aastakongressil andsid erinevad eksperdid oma hinnangu selle kohta, milline võiks olla Eesti majandus aastal 2030. Vabariigi Presidendi majandusnõunik Kaspar Oja sõnul võiks Eesti majandus olla selleks ajaks oluliselt jõukam. Suurem osakaal saab tema sõnul olema äriteenustel ja IT-sektoril, kuna need kasvavad kiiresti. Kui rääkida kõrgest inflatsioonist, siis Oja sõnas, et oleme paljude kaupadega jõudnud sinnamaani, et hinnad ei saa nii ruttu kasvada, ilma kohaliku tootja konkurentsivõimet vähendamata. "Meie eripäraks on olnud see, et hinnad on olnud madalad ja ettevõttel on olnud lihtne lükata oma hinnakasvu toodetesse," rääkis ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070