Autor: Kaubandus.ee • 24. oktoober 2022

Elektriautode populaarsuse kasvu Eestis veavad rahvusvahelised ettevõtted

Elektriautode turg on juba mõned aastad üle maailma kasvavas trendis. Kuigi aastatagune uuring näitas eestlaste seas üsna leiget huvi elektriauto soetamise vastu, siis tänane statistika näitab, et ajad on justkui muutunud.
Foto: Liis Treimann

Euroopa Autotootjate Liidu (European Automobile Manufacturers’ Association/ACEA) andmetel kanti 2022. aasta II kvartalis Euroopa autoregistritesse elektriautosid 2021. aastaga võrreldes 9,9% võrra rohkem. Ka Eestis on kasv olnud märkimisväärne - viie aastaga on elektriautode arv registrikannete põhjal pea kümnekordistunud. Viimase aasta jooksul on tõus olnud veelgi märkimisväärsem – 2022. aasta esimese kolme kvartaliga on registrisse kantud 917 elektriautot, samal ajal, kui terve eelmise aasta jooksul kanti registrisse kokku 808 elektriautot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070