Autor: Merilin Merila • 10. november 2022

Coopi ostudirektor: me ei taha olla tõprad

Coopi ostudirektor Oliver Rist rääkis lähemalt sellest, kuidas tänases kriisiolukorras tuleks tarnijatega läbirääkimisi pidada ning mida ootab jaekett tarnijalt.
Coop Eesti ostudirektor Oliver Rist
Foto: Raul Mee

Rist sõnas tänavusel Ostujuhtimise konverentsil, et kui rääkida sellest, milline peaks olema tarnija koostöö jaeketiga, siis loomulikult tahavad kõik oma hinda kuni lepingu lõpuni fikseerida ning järjepidevus ja enesekindlus on hästi olulised. Ideaalis võiksid hinnamuudatused toimuda kaks korda. “Kuid tihtipeale on nii, et meil on leping ja siis tuleb elu vahele. Hambad ristis ja vägisi me kaubandust teha ei taha,” ütles ta, lisades, et kui on näha, et kuskil tuleb sein ette, siis nad tulevad tarnijale vastu, kuid teinekord on juhtunud ka seda, et kaup jääb katki. “Kõik osapooled ei saagi teineteisega muutuvates tingimustes olla ideaalsed partnerid,” sõnas ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700