Autor: Merilin Merila • 24. november 2022

Orkla juht: kaubandus on meie hinnatõusu valusalt vastu võtnud

Orkla Eesti juhatuse esimehe Kaido Kaare sõnul on kaupmehed hakanud aru saama sellest, et nad ei tõsta toodete hindu mitte oma kasumi suurendamiseks, vaid sisendhindade tõusu tõttu.
Orkla Eesti juhatuse esimees Kaido Kaare
Foto: Eiko Kink

Kaare sõnul oli nende turg alguses suhteliselt tugev ja kasvav kuni septembrini. "Sellest ajast alates oleme näinud, et teatud tootegrupid on languses. Tõusuteele on asunud valmistoit, näiteks purgisupid, mida on kindlasti ka rohkem kodudesse varutud. Teine tõusev grupp on kommid ja siin on oluline rõhutada, et mitte šokolaaditahvlid," rääkis ta Tarbijatrendide seminaril, lisades, et tarbija teeb teadlikult otsuseid odavamate toodete kasuks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700