Autor: Merilin Merila • 25. november 2022

Kaupmees: kui vaja, otsime alternatiivse tarnija, kelle hinnad on klientidele vastuvõetavamad

Tootjad on kasvavate energiahindade tõttu pidanud tõstma ka oma toodete hindu, kuid jaeketid pole alati uute hindadega nõus, ning kaupmeeste sõnul veedetakse läbirääkimiste laua taga järjest rohkem aega. Kui paljud kaupmehed on aga hakanud tooteid oma sortimendivalikust eemaldama?
Mis saab kaupluste sortimendist?
Foto: Andras Kralla

Maxima Eesti ostuosakonna juht Martynas Pikelis sõnas, et Maxima ei kavatse omal initsiatiivil ühtegi kaupa oma sortimendist välja arvata. "Meie prioriteet on tarbijatele võimalikult soodsate hindade pakkumine ning selle valguses laiendame Maxima oma brändi toodete valikut. Siiski võib vahel ette tulla, et mõnda toodet on raskem tootjalt endistes kogustes saada. Me ei initsieeri ka kohaliku toodangu vähendamist. Kui seda aga teeb tootja ise, siis üritame tekkinud olukorraga kohaneda," rääkis ta, lisades, et nad jälgivad ka toormaterjalide hinnaturgu, hinnamuutuste trende ja üldist turuhinda. "Sellelt pinnalt alustame ka läbirääkimisi tootjate ja varustajatega."

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700