Autor: Merilin Merila • 7. detsember 2022

Piimatoodete müük on hakanud vähenema, tarbija eelistab alternatiive

Coop Eesti Keskühistu juhatuse liikme Veiko Haavapuu sõnul on piimatoodete müük hakanud veidi vähenema, kuid seis veel katastroofiline pole. Näha on ka seda, et piimatoodete alternatiivid on hakanud kasvama.
Foto: Raul Mee

Valio Eesti AS tegevdirektor Maido Solovjovi sõnul on toidu hinnad olnud juba pikalt madalad, mille tõttu võib olla toidu suhtes tekkinud ka selline kuvand, et teda on palju ja seda võib raisata. "Tarbija ei ole kunagi nii kaua leti ääres seisnud kui täna," ütles ta Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja pressikonverentsil „Olukorrast piimandussektoris – kui kriisikindel on Eesti piimatootmine? Lisades, et inimene otsib aina enam erinevaid sooduspakkumisi ja käib erinevate jaekettide vahelt. Samuti tõstis Solovjov esile seda, et kodumaisus pole hinnatõusu tõttu klientide seas enam nii oluline. "Ma loodaks, et see on mööduv nähtus, muidu oleme hädas." Solovjov tõi välja, et piima turg on langenud 7,2%, jogurtite turg 7,4% ja juustuturg pea 8%. Lisaks on tarbijate seas hakanud populaarsemaks muutuma piimatoodete alternatiivid, näiteks kaerajoogid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700