Autor: Kaubandus.ee • 12. mai 2023

Tarmo Lauring: Eestis on toit hasartmängudest neli korda kõrgemini maksustatud

A1000 Market odavpoodide keti juhi Tarmo Lauringu sõnul on maksunduses valitsenud aastaid kummaline trend, et leiva või mähkmete käibemaks on hasartmängudest neli korda kõrgem ning suured vahed jäävad kehtima ka edaspidi.
Tarmo Lauring peab absurdseks, et hasartmängusektorit riiklikult nii palju soositakse.
Foto: LIIS TREIMANN

Tarmo Lauringu sõnul kehtib toidule praegu 20%, loteriipiletitele 18%, ravimitele ja raamatutele 9% ning online-kasiinodele ja spordiennustusele viieprotsendiline käibemaks. „Nüüd plaanitakse tõsta toidu ja muude kaupade käibemaks ühe hooga 22-le protsendile, aga online-kasiinole ja spordiennustusele kahes etapis – 2024. aastal kuue ning järgneval aastal seitsme protsendini. Kui jätta välja üksikud sotsiaalse suunitlusega 0-protsendilise käibemaksuga ettevõtmised, siis ongi hasartmängud juba aastaid kõige suurema soodustusega teenused riigis, mis paistab absurdne,“ ütles Lauring.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070