Autor: Kaubandus.ee • 10. juuli 2023

Kui kaardiga maksta ei saa, jäetakse ost tegemata

Eestis kannab endaga sularaha kaasas vaid 28 protsenti inimestest ning kokku lausa veerand ostlejatest eelistab ostu üldse katki jätta, kui kaardiga maksmise võimalus poes puudub, selgus Citadele panga uuringust.
Kaardimakse võimalust peetakse sageli vältimatuks.
Foto: Ülo Toomsalu

Lätis kannab sulararaha endaga kaasas 44% inimestest. „Uurisime paar aastat tagasi Balti riikide inimestelt, kas ja kui palju nad üldse sularaha kasutavad. Toona selgus, et naabritega võrreldes hoiavad eestlased kõige vähem sularaha rahakotis ning 27% inimestest märkis, et nad praktiliselt enam üldse sularaha ei kasuta. Lätis oli selliseid inimesi 10% ja Leedus 15%,“ selgitas Citadele panga jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700