Autor: Toomas Kelt • 11. august 2023

Tööstusjuhid: toiduainetööstused ei dikteeri toidu hinda poes

Kuigi pankade majandusanalüüsid näitavad toiduainete hinnalangust, siis toiduainetööstuste juhid pikka hinnalangust ennustada ei julge. Ebakindlust on turul liiga palju, leiavad tööstusjuhid.
Toidutootja Salvest nõukogu esimees Veljo Ipitsa sõnul mõjutavad toiduainete hindu ka kliimamuutused.
Foto: Jassu Hertsmann

„Arvan, et olulist hinna langust, aga ka tõusu, lähiajal ei tule,“ ütleb Salvesti nõukogu esimees Veljo Ipits Tööstusuudistele. Sama meelt on ka Atria Eesti lihatööstuse juht Olle Horm. „Ei julge ennustada praeguse olukorra muutust,“ sõnab ta. Ainsama räägib hinnalangusest piimatööstuse E-Piim juht. „Hindade langus on jõudnud ka jaekaubandusse, eriti kampaania pakkumiste osas võib täheldada suuri allahindlusi,“ kinnitab Jaanus Murakas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070