Autor: Maarit Eerme • 3. oktoober 2023

Tarbijad eelistavad üha vähem eestimaist toitu. Ostma meelitab odav hind

Viimasest Kantar Emori ja Toiduliidu ühisest ostukäitumise jaeseire uuringust selgus, et kodumaiste toidukaupade eelistus Eesti tarbijate seas on langenud viimase kümne aasta madalaimale tasemele. Aina suuremaks valiku kriteeriumiks kerkib sooduspakkumine ja odavam hind.
Foto: Karli Saul

Kantar Emori ostukäitumise seire 2022 näitas, et kodumaiseid toiduaineid eelistab hoiakuliselt ligi kolmveerand ehk 73% Eesti elanikest. „See on viimase kümne aasta madalaim tulemus – aasta tagasi oli eelistus 78% juures ning aastal 2004, aga ka veel aastal 2017 – 90% juures,“ selgitas Kantar Emori uuringuekspert Aivar Voog.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700